ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ από αντιεξουσιαστές

Κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ από αντιεξουσιαστές
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Περίπου 40 αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν, αυτή την ώρα, κατάληψη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, στην οδό Ακαδημίας.

Οι αντιεξουσιαστές έχουν καταλάβει όλο το κτίριο, τα γραφεία κι έχουν ανέβει μέχρι και την ταράτσα.

Πρόκειται για τη δεύτερη κατάληψη που πραγματοποιείται αφού, περίπου 100 άτομα βρίσκονται μέσα στο Πολυτεχνείο, πραγματοποιώντας κατάληψη του χώρου. Οι αντιεξουσιαστές έχουν βάλει θρανία για οδοφράγματα στις πόρτες στο κτίριο Γκίνη, ενώ έχουν μέσα πολλές πέτρες και πολεμοφόδια.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά θέλουν «να ακυρώσουν «τη διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛΑΣ, να καταθέτουν στεφάνια.»

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση σε γνωστό ιστότοπο των αντιεξουσιαστών, η κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ γίνεται ως ένδειξη αλληλεγγύης στον «αναρχικό αιχμάλωτο πολέμου Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου».

Όπως αναφέρει η ανάρτηση, «επιλέξαμε την Ένωση των δημοσιογράφων, διότι ο ρόλος τους διαχρονικά εξυπηρετεί τα πολιτικά συμφέροντα της εκάστοτε εξουσίας και υπηρετεί την οικονομική ελίτ. Απευθυνόμενοι στην κοινωνία παρουσιάζουν όσους και όσες αντιστέκονται στο καθεστώς ως εχθρούς της. Οι μόνοι εχθροί της κοινωνίας είναι το κράτος και το κεφάλαιο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ