ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Αθώος πρώην γυμνασιάρχης που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος

Μυτιλήνη: Αθώος πρώην γυμνασιάρχης που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος
EUROKINISSI

Αθώο κήρυξε σήμερα, 16 Νοεμβρίου, αργά το μεσημέρι, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, πρώην διευθυντή γυμνασίου της Μυτιλήνης, που κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακορείο Ειδήσεων, σε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, με τον συνήγορο υπεράσπισης να συγκρούεται με τον πρόεδρο της έδρας, αλλά και με εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, γιατί «δεν τον υπερασπίστηκε από τις αυθαιρεσίες της έδρας» όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, το δικαστήριο απεδέχθη ομόφωνα την πρόταση του εισαγγελέα και απήλλαξε τον κατηγορούμενο, κρίνοντας την κατηγορία τόσο κατά νόμο αβάσιμη, όσο και επί της ουσίας.

Δηλαδή, το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο κατηγορούμενος έπραξε επί μια πενταετία ό,τι έπρεπε για την ασφάλεια των μαθητριών του σχολείου που διηύθυνε.

Κατά τη δίκη απουσίασε για άγνωστους λόγους ο βασικότερος μάρτυρας της υποθέσεως, πρώην προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στη διάρκεια της θητείας του οποίου είχαν συμβεί αυτά για τα οποία ο πρώην γυμνασιάρχης κατηγορείτο.

Ο γυμνασιάρχης κατηγορείτο ότι από τη θέση του δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προστατευθούν μαθήτριες του σχολείου του από επιχειρηματία κυλικείου του σχολείου, ο οποίος τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.

Η υπόθεση διαδραματίστηκε πριν πέντε χρόνια και ο επιχειρηματίας, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανηλίκου κάτω των 15 ετών».

Στη δίκη του επιχειρηματία, που μετά την καταδίκη του απομακρύνθηκε από το σχολείο, είχε καταθέσει ως μόνος μάρτυρας υπεράσπισης, εκτός της συζύγου του επιχειρηματία, ο παραπάνω γυμνασιάρχης. Εναντίον του όμως κατέθεσαν οι γονείς της μαθήτριας, αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών, που μεταξύ των άλλων κατηγόρησαν τον διευθυντή για αμέλεια στα καταγγελλόμενα, που αφορούσαν σειρά περιστατικών με τα δικά τους παιδιά. Κανείς από τους γονείς αυτούς δεν είχε κληθεί σήμερα να καταθέσει τα όσα γνώριζε για την υπόθεση.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος της καταδίκης του επιχειρηματία κυλικείου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης, η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γυμνασιάρχη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, θεωρώντας ότι δεν έπραξε τίποτα από όσα έπρεπε από το 2012 μέχρι και την απομάκρυνση του επιχειρηματία από το κυλικείο του σχολείου, ως αποτέλεσμα της καταδίκης του και της δημοσιότητας που την ακολούθησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ