ΕΛΛΑΔΑ

Διευκολύνσεις σε επαγγελματίες - επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Διευκολύνσεις σε επαγγελματίες - επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Άμεσα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από τις θεομηνίες στη Δυτική Αττική και στη Σύμη προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

  1. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).
  1. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).
  1. Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Τα ίδια μέτρα θα λαμβάνονται και σε κάθε άλλη περιοχή στην οποία τυχόν προκύψουν ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα, σημειώνει ο υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ