ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας
EUROKINISSI / Λυδία Σιώρη

Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

«Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και την προετοιμασία του πολέμου. Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Όλοι στις πορείες της 17 Νοέμβρη, με τα μπλοκ της αναρχικής ομοσπονδίας», αναφέρεται στο βίντεο, όπου αποτυπώνεται μία ομάδα ατόμων να εισβάλει στο υπουργείο.

Η ομάδα αφού κατάφερε να εισέλθει στο προαύλιο, όπως φαίνεται και στα πλάνα του βίντεο, πέταξε φυλλάδια. Απωθήθηκε από την ασφάλεια του στρατοπέδου και αποχώρησε.

Σε σχετικό κείμενο του Ρουβίκωνα για την εισβολή σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται:

Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ