Στους είκοσι ανέβηκε ο τραγικός απολογισμός των νεκρών από τη φονική κακοκαιρία που έπληξε τη Δυτική Αττική. 

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με την πληροφόρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η σορός εντοπίστηκε πλησίον του αμαξοστασίου του Δήμου Μάνδρας και γίνεται επιχείρηση ανάσυρσης. Πρόκειται για άνδρα ο οποίος εντοπίστηκε από τα σκυλιά των σωστικών συνεργείων κάτω από τις λάσπες

Νωρίτερα επικράτησε συναγερμός στην περιοχή καθώς τα συνεργεία της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή, ενημέρωσαν πριν από λίγο τη δήμαρχο ότι οι χείμαρροι φουσκώνουν ξανά, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Τα συνεργεία της ΕΜΑΚ έδωσαν, μάλιστα, εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τις περιοχές που υπάρχει λάσπη και να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα σημεία.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσπάθειες εξεύρεσης των δύο αγνοουμένων ενώ από χθες οι νεκροί έχουν φτάσει τους 20.


Παράλληλα, στις 770 έχουν φτάσει οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.


Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:

-Στο Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες ? υπόγεια.
-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες ? υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.


Διαβάστε επίσης

Βόρεια Ιταλία: H κακοκαιρία προκαλεί υπερχείλιση ποταμών

Τραγωδία στη Μάνδρα: Υπήρξε προειδοποίηση για τις φονικές πλημμύρες, αλλά αγνοήθηκε

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού η Ολλανδία λόγω κακοκαιρίας

Κακοκαιρία πλήττει τις Βρυξέλλες: Ακυρώθηκαν πτήσεις - Ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες