ΕΛΛΑΔΑ

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μετά τον βαρύ τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια

Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μετά τον βαρύ τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Έναν αυτοσχέδιο σωλήνα εκτόξευσης φωτοβολίδων αλλά και υπολείμματα από ναυτικές φωτοβολίδες εντόπισαν λίγη ώρα μετά τον βαρύ τραυματισμό της δικηγόρου στα Εξάρχεια αστυνομικοί των ΜΑΤ.

Εντόπισαν το επικίνδυνο υλικό στο δρόμο, όπου οι αντιεξουσιαστές φρόντισαν να το ξεφορτωθούν καθώς μετά το σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου, άρχισαν οι συλλήψεις.

Ήδη, ο αυτοσχέδιος σωλήνας και τα υπολείμματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA, καθώς αποτελούν πολύ σοβαρά ευρήματα ώστε να εντοπιστούν τα άτομα που χρησιμοποιούσαν τις φονικές φωτοβολίδες.

Οι αξιωματικοί που διενεργούν την έρευνα μίλησαν με όσους αστυνομικούς ήταν εκείνο το βράδυ στα Εξάρχεια και όλοι τους είπαν ότι οι βολές που έριχναν οι αντιεξουσιαστές ήταν στην ευθεία και ήθελαν να σκοτώσουν.

Μάλιστα, στέκονται στο γεγονός ότι οι φωτοβολίδες ήταν επίτηδες ναυτικές για να μην σβήνουν.

Πάντως, αν βρεθούν αποτυπώματα, τότε πρόκειται να ανοίξει νέος κύκλος ερευνών και συλλήψεων.

Παράλληλα, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία κατά των, αγνώστων προς το παρόν, υπαιτίων για τον σοβαρό τραυματισμό της νομικού Αναστασίας Τσουκαλά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια μετά την πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Η κ. Τσουκαλά, εγκληματολόγος αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris II, νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό σε σοβαρή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ