ΕΛΛΑΔΑ

«Με χτυπούσαν κι έλεγαν ότι θα με σκοτώσουν»: Βρετανοί στρατιώτες ξυλοκόπησαν 37χρονο στα Χανιά

«Με χτυπούσαν κι έλεγαν ότι θα με σκοτώσουν»: Βρετανοί στρατιώτες ξυλοκόπησαν 37χρονο στα Χανιά
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Σε άσχημη κατάσταση στην Ωτορινολαρυγγολογική κλινική του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ένας 37χρονος Χανιώτης, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από ομάδα Βρετανών στρατιωτών.

«Κατευθυνόμουν προς το αυτοκίνητό μου με τη σύζυγό μου γύρω στη μία το βράδυ όταν κάποιος αλλοδαπής καταγωγής μας πλησίασε. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι με χτύπησαν πολύ άσχημα και ταυτόχρονα μου έλεγε ο άλλος "θα σε σκοτώσω, θα σε σκοτώσω. I will kill you”», περιέγραψε το θύμα του ξυλοδαρμού.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα μαρτυρία ανθρώπου από την παρέα του 37χρονου, τέσσερις Βρετανοί σε κατάσταση μέθης πλησίασαν τον νεαρό Χανιώτη, υποστηρίζοντας πως είχε κλέψει το κινητό ενός εξ αυτών.

Έτσι ξεκίνησε η επίθεση, με έναν εκ των βρετανών να κλωτσά στο πρόσωπο τον 37χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο με συντριπτικά κατάγματα στο πρόσωπο.

Οι βρετανοί τράπηκαν σε φυγή, όμως κόσμος που προσέτρεξε στο σημείο και φίλοι του θύματος τους κυνήγησαν και με τη συνδρομή της αστυνομίας τους εντόπισαν, τη στιγμή που ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο που ήταν έτοιμο να αναχωρήσει για τη Βάση, καθώς οι στρατιώτες συμμετέχουν στη πολυεθνική άσκηση Νηριής.

Μάλιστα ένας φίλος του θύματος αναγνώρισε τους 2 εκ των 4 φερόμενων ως δραστών, οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας οδηγήθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων, με την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ