ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοδαρμός στα Χανιά: Ελεύθεροι οι Βρετανοί στρατιώτες μετά την αναβολή της δίκης τους

Ξυλοδαρμός στα Χανιά: Ελεύθεροι οι Βρετανοί στρατιώτες μετά την αναβολή της δίκης τους
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/φωτογραφία αρχείου

Ενώπιον των δικαστικών Αρχών βρέθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι δύο νεαροί βρετανοί στρατιωτικοί, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη, έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό ενός 37χρονου Χανιώτη τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο η δίκη τους αναβλήθηκε για τις 28 Νοεμβρίου, ενώ το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησης, ισχύει η διαδικασία του αυτοφώρου και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης η πολιτική αγωγή ζήτησε την κράτηση των νεαρών Βρετανών μέχρι την δίκη, αλλά καθώς πρόκειται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε βάρος του 37χρονου που είναι πλημμέλημα, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως για τους Βρετανούς δεν ισχύει το καθεστώς της ετεροδικίας που ισχύει για τους Αμερικανούς, κάτι που σημαίνει ότι οι φερόμενοι ως δράστες αναμένεται να δικαστούν.

Ο 37χρονος Χανιώτης που έπεσε θύμα άγριας επίθεσης από τους Βρετανούς στρατιώτες τα ξημερώματα του Σαββάτου, παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο της πόλης, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στο πρόσωπο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ