ΕΛΛΑΔΑ

Τζιτζικώστας για δηλώσεις Μπουτάρη: Εθνικά επικίνδυνη και επιζήμια θέση

Τζιτζικώστας για δηλώσεις Μπουτάρη: Εθνικά επικίνδυνη και επιζήμια θέση
Πηγή: (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Για «εθνικά επικίνδυνη και επιζήμια θέση» έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να αποκαλέσει «Μακεδονία» την πΓΔΜ σε ΜΜΕ των Σκοπίων

«Λυπάμαι πάρα πολύ για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και μάλιστα θα πω ότι η συγκεκριμένη στιγμή που έγινε αυτή η δήλωση την καθιστά και ύποπτη», είπε ο κ. Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου για την Αμφίπολη.

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του προς δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας Γκεόργκι Ιβανόφ στα Σκόπια, ο κ. Μπουτάρης προχώρησε σε δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα και πρότεινε η «επόμενη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Μακεδονίας» να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ο Γιάννης Μπουτάρης βρέθηκε για ημερήσια επίσκεψη στη γειτονική χώρα, όπου είχε επαφές με τον πρόεδρο Γκεόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας που ανοίγονται μεταξύ της Θεσσαλονίκης και των Σκοπίων.

Το σχόλιο του Γιάννη Μπουτάρη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στην ελληνική πολιτική σκηνή αλλά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε δηλώσει ότι όλα όσα διαδραματίστηκαν τον αφήνουν «παγερά αδιάφορο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ