ΕΛΛΑΔΑ

Αναστασία Τσουκαλά: Σταθερή βελτίωση της κατάστασης της υγείας της

Αναστασία Τσουκαλά: Σταθερή βελτίωση της κατάστασης της υγείας της
EUROKINISSI

Σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας της Aναστασίας Τσουκαλά, που τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια, ενώ παρουσιάζει σημεία αρχικής βελτίωσης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το νεότερο ιατρικό δελτίο του Ευαγγελισμού, «η 55χρονη γυναίκα που τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα την περασμένη Παρασκευή, είναι αιμοδυναμικά σταθερή, ωστόσο παραμένει διασωληνωμένη και εξακολουθεί να αναπνέει με μηχανική υποστήριξη. Σημειώνεται ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατάστασης της υγείας της ασθενούς, με σημεία αρχικής βελτίωσης».

Σημειώνεται ότι για τον τραυματισμό της κ. Τσουκαλά έχει ασκηθεί δίωξη κατά αγνώστων. Η δίωξη αφορά το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που τιμωρείται με κάθειρξη 5 έως 10 ετών.

Εξάρχεια: Βρήκαν τα ρούχα του αντιεξουσιαστή που έριξε τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τη δικηγόρο

Η Αναστασία Τσουκαλά, δικηγόρος, μένει στην περιοχή και το τελευταίο διάστημα είχε τοποθετηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του κέντρου μελετών και ασφάλειας του υπουργείου Προστασίας του πολίτη. Την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν με φωτορεπόρτερ, πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, όταν δέχθηκε στο γόνατο φωτοβολίδα ναυτικού τύπου που εκτοξεύθηκε από κουκουλοφόρους.

Οι κραυγές βοήθειας της γυναίκας μόλις ένιωσε την φωτοβολίδα να τραυματίζει το πόδι της, έκανε τους αστυνομικούς να τρέξουν με πυροσβεστήρες να σβήσουν τη φλεγόμενη φωτοβολίδα. Όμως αυτό ήταν αδύνατο, καθώς οι ναυτικές φωτοβολίδες είναι κατασκευασμένες να μην σβήνουν ούτε στο νερό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ