Ένταση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς
Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών όπου ξεκίνησαν 29 πλειστηριασμοί ακινήτων καθώς οι συμβολαιογράφοι τερμάτισαν τις κινητοποιήσεις τους.
Ειδικότερα, διαδηλωτές που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς ήρθαν «στα χέρια» με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο, ενώ έγινε και χρήση χημικών μέσα στο κτίριο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις τελικά κατάφεραν μετά από άγριες συγκρούσεις να βγάλουν τους διαδηλωτές έξω από το κτίριο, με την κατάσταση, ωστόσο, να παραμένει έκρυθμη.
Τα ΜΑΤ έχουν αποκλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου και δεν επιτρέπουν στα μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω», τις άλλες συλλογικότητες, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας και στα μέλη του ΠΑΜΕ που αναμένονται να μπουν ώστε να προσεγγίσουν τους συμβολαιογράφους.
Στο σημείο βρίσκονται η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για μικροτραυματισμούς από τα επεισόδια.
Ρόλοι - πρόκληση φέρνουν τους σταρ στο Λονδίνο: Σίνθια Ερίβο, Τίλντα Σουίντον και Γκάρι Όλντμαν
13:13
Η Κύπρος ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ - Συγχαρητήριο μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ
13:12
Από το Euphoria στο Game of Thrones: Οι 20 σειρές που θα συζητηθούν το 2026
13:03
Μήνυμα Κακλαμάνη: «Το 2026 να μας βρει ενωμένους γιατί μόνο έτσι πάει η ζωή μπροστά»
12:53