ΕΛΛΑΔΑ

Τηλέφωνα και usb αποκαλύπτουν το σχέδιο των Τούρκων που έπιασε η ΕΛΑΣ

Τηλέφωνα και usb αποκαλύπτουν το σχέδιο των Τούρκων που έπιασε η ΕΛΑΣ
(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )

Τηλεφωνικές επαφές και ανταλλαγή μηνυμάτων με άτομα στην Τουρκία αποτυπώνονται στην πρώτη έρευνα των Αρχών, από τα κινητά τηλέφωνα παλιάς μάλιστα τεχνολογίας που χρησιμοποιούσαν οι Τούρκοι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C. Μάλιστα το επόμενο διάστημα ο ανακριτής που πήρε τώρα τη σκυτάλη της έρευνας δεν αποκλείεται να ζητήσει να εντοπιστούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα με τα οποία επικοινωνούσαν στην Τουρκία για να διαπιστωθεί έτσι και ποιος ήταν ο ακριβής ρόλος των συλληφθέντων στην Ελλάδα. 

Πάντως το γεγονός ότι ο ένας από τους Τούρκους προσπάθησε να καταπιεί ένα από τα usb την ώρα που τα ΕΚΑΜ έκαναν έφοδο στο σπίτι, προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους αστυνομικούς που κατάφεραν να του το βγάλουν από το στόμα την τελευταία στιγμή και τώρα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστεί κατά προτεραιότητα.

Πάντως για τις Αρχές το επικρατέστερο σενάριο είναι τα μέλη της οργάνωσης να ετοίμαζαν κάποιο χτύπημα όσο θα ήταν στην Ελλάδα για επίσκεψη ο Ερντογάν και με πιο πιθανό ενδεχόμενο στόχος να ήταν κάποια εταιρία τουρκικών συμφερόντων.

Όπως αποκαλύφθηκε όταν έγινε η διασταύρωση των στοιχείων των συλληφθέντων, ένας από αυτούς είχε σε βάρος του ερυθρά αγγελία για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό σημαίνει ότι οι επίσημες αρχές της Τουρκίας είχαν συλλέξει στοιχεία σε βάρος του και τον είχαν κατατάξει στην ανώτερη βαθμίδα αναζητήσεων για τη σύλληψη του.

Πάντως ανάμεσα στους εννέα Τούρκους ήταν και ένα άτομο το οποίο ήταν γνωστό στις ελληνικές Αρχές καθώς είχε ενεργό ένταλμα για την υπόθεση με το φουσκωτό της Χίου όπου μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ