ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Οι σημειώσεις και οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες του καρτέλ της Βάρκιζας

Αποκλειστικό: Οι σημειώσεις και οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες του καρτέλ της Βάρκιζας
Η πολυκατοικία όπου έγινε η επιχείρηση της αστυνομίας EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σημειώσεις για πώληση της κοκαΐνης σε εμπόρους, σε πελάτες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό εντόπισαν οι αστυνομικοί στο πολυτελές διαμέρισμα όπου έκρυβαν τα 135 κιλά κοκαΐνης.

Στις σημειώσεις αυτές καταγράφονται παραγγελίες, κιλά και ονόματα, ενώ υπάρχουν και σημειώσεις για τα χρήματα που θα εισπράξουν.

Το πιο αποκαλυπτικό πάντως στην υπόθεση είναι το ειδικό κρυπτογραφημένο λογισμικό που χρησιμοποιούσαν οι ναρκέμποροι για να συνομιλούν μεταξύ τους χωρίς να μπορούν οι Αρχές να καταγράψουν τις συνεννοήσεις τους. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ανακαλύπτεται αυτός ο τρόπος επικοινωνίας, που γινόταν αποκλειστικά μέσω mail και στο διαδίκτυο, με συγκεκριμένα κινητά που μπορούν να υποστηρίξουν το λογισμικό. Έτσι 10 μεγαλέμποροι μιλούσαν ταυτόχρονα από διάφορα κράτη της Ευρώπης χωρίς ποτέ να έχουν συναντηθεί!

Στην Ελλάδα αποκλειστικά για να «σπρώξει» τα 135 κιλά κοκαΐνης ο Σέρβος

Όμως, οι αξιωματικοί της δίωξης ναρκωτικών στην Ελλάδα κατάφεραν να εντοπίσουν τον τρόπο των συνομιλιών τους και να έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία για βαριά ονόματα του καρτέλ της κοκαΐνης.

Ο Σέρβος που συνελήφθη στο πολυτελές διαμέρισμα στην Βάρκιζας είναι βασικός παίκτης στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης. Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στην Ελλάδα οι αστυνομικοί του τμήματος Αθηνών της δίωξης ναρκωτικών έγιναν η σκιά του και τον έβλεπαν να κάνει τη μεγάλη ζωή στα νότια προάστια και να επισκέπτεται ακόμη και κλειστούς ομίλους, όπου μπορούν να μπουν μόνο άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Μαζί του ήταν ένας ακόμη Σέρβος, ο οποίος επίσης κατηγορείται και διαφεύγει της σύλληψης.

Η αξία της κοκαΐνης ξεπερνά τα επτά εκατομμύρια ευρώ!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ