ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό μέρισμα: Διορθώνονται τα λάθη - Καταγγελίες για αποκλεισμό των πολυτέκνων

Κοινωνικό μέρισμα: Διορθώνονται τα λάθη - Καταγγελίες για αποκλεισμό των πολυτέκνων
Eurokinissi/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Για τις αδικίες που υπάρχουν στις αιτήσεις χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρης Καρέλλας σε τηλεοπτική συνέντευξη, τονίζοντας πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθούν όλες.

Όπως τόνισε ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, γίνεται προσπάθεια να επιλυθούν όλα τα ζητήματα που έχουν προκύψει όσον αφορά τα παιδιά στις φρολογικές δηλώσεις, ακόμη και εντός της ημέρας.

Όμως, νέες πληροφορίες που φέρνει το φως η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος με ανακοίνωσή της, αποκαλύπτουν πως χιλιάδες οικογένειες πολυτέκνων με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία.

Στα κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση ορίζεται πως «εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριά, τα μέλη των οποίων, βάσει της τελευταίας εκκαθαρισμένης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος: - εμπίπτουν στις διατάξεις του φόρου πολυτελείας.. », όπως όμως αναφέρει η Συνομοσπονδία αυτό αυτομάτως εξαιρεί τους πολυτέκνους με τέσσερα ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα που κατέχουν ΙΧ αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ., παλαιότητας μέχρι 10 ετών, μόνο και μόνο επειδή τα αυτοκίνητα αυτά εξακολουθούν να υπάγονται σε φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Κοινωνικό μέρισμα 2017: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η «αντιπολυτεκνική, αντιδημογραφική και αντιοικογενειακή πολιτική» της κυβέρνησης και τονίζεται πως παρότι οι οικογένειες αυτές πληρούν όλα τα άλλα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, δεν θα λάβουν αυτά που τους αναλογούν από το μέρισμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ