Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις στο taxisnet
Πηγή: EUROKINISSI

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα  θέρμανσης 2017 – 2018με το ποσό που θα διατεθεί φέτος να είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Διαβάστε επίσης

Η απόφαση θα έχει και γι’ αυτή τη χρονιά αναδρομική ισχύ και οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης θα υπολογιστούν από την έναρξη της διάθεσής του.

Άμεσα αναμένονται τα νέα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, το οποίο σύμφωνα με τις επιταγές του τρίτου μνημονίου θα περιοριστεί στο μισό από το περσινό ποσό.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια αναφέρουν πως είναι αυστηρότερα, εισοδηματικά και περιουσιακά. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.


Διαβάστε επίσης

Τaxisnet: Έως τις 30 Μαρτίου οι ηλεκτρονικές βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων και αμοιβών

Ως πότε μπορούν να υποβληθούν οι βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων και αμοιβών στο Taxisnet

Έως 30 Μαρτίου οι βεβαιώσεις αποδοχών στο Taxisnet

Στο Τaxisnet οι βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων έως τις 30 Μαρτίου