ΕΛΛΑΔΑ

Εγκατέλειψαν βρέφος λίγων ημερών έξω από σχολείο των βορείων προαστίων

Εγκατέλειψαν βρέφος λίγων ημερών έξω από σχολείο των βορείων προαστίων
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Ένα βρέφος λίγων ημερών εγκαταλείφθηκε σε σχολείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπως αποκάλυψαν οι κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Το μωρό εντοπίστηκε από τη δασκάλα του σχολείου που πήγε το πρωί να ανοίξει το κτήριο, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Σοφία Κωνσταντέλια.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το πρωί που πήγε η δασκάλα να ανοίξει το σχολείο, βρήκε στην είσοδο ένα μωράκι λίγων ημερών, που προφανώς είχε αφήσει η μητέρα του κάποια ώρα νωρίτερα», είπε η ίδια στην ΕΡΤ.

Η κ. Κωνσταντέλια δεν γνώριζε αν η μητέρα του βρέφους είχε κάποια σχέση με το σχολείο και διαβεβαίωσε πως το παιδί λαμβάνει πολύ καλή φροντίδα.

Οι Αρχές έχουν ειδοποιηθεί για την υπόθεση και γίνονται όλα τα απαραίτητα βήματα που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις. Η αστυνομία ελέγχει τις κάμερες ασφαλείας των γειτονικών κτηρίων για να καταφέρει να εντοπίσει την μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της.

Η πρόεδρος του Κέντρου Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής τόνισε πως τα τελευταία χρόνια δεν έχει παρατηρηθεί μείωση του αριθμού των παιδιών που εγκαταλείπονται από τις οικογένειές τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ