ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Ξεκίνησε η πορεία στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου από ομάδες αντιεξουσιαστών. Στους δρόμους της Αθήνας βρίσκονται και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, για να αποτρέψουν επεισόδια που θα αμαυρώσουν την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου.

Συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων κατευθύνονται προς το Σύνταγμα.

Αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.

18816254

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

18816840

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΒΥΣΗΣ

Η μαθητική πορεία, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, αμαυρώθηκε από τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων.

Μαθητές και φοιτητές αφού παρέμειναν για λίγη ώρα μπροστά από το Πανεπιστήμιο φωνάζοντας συνθήματα, στη συνέχεια αποχώρησαν. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου προκλήθηκαν, εντάσεις μεταξύ ομάδων νεαρών και αστυνομικών δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, η ένταση ξεκίνησε στα Προπύλαια από ομάδα περίπου 40 νεαρών με κουκούλες. Σύμφωνα με πληροφορίες οι νεαροί επιτέθηκαν στις δυνάμεις της αστυνομίας με μολότοφ και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και χημικών.

Οι νεαροί «ξήλωσαν» τα πεζοδρόμια στα Προπύλαια, ώστε να χρησιμοποιήσουν τα υλικά ως «πολεμοφόδια» και πήραν τις λαμαρίνες από σημείο όπου πραγματοποιούνταν έργα.

Οι κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες, αλλά και φανάρια, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Με την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την περιοχή η τροχαία έδωσε, σταδιακά, τους δρόμους σε κυκλοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ