ΕΛΛΑΔΑ

Το ρεσάλτο του Λιμενικού Σώματος στο ρυμουλκό με τους 6 τόνους ναρκωτικών (pics&vid)

Το ρεσάλτο του Λιμενικού Σώματος στο ρυμουλκό με τους 6 τόνους ναρκωτικών (pics&vid)
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Φωτογραφίες και βίντεο από τη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση που έστησε το Λιμενικό Σώμα για τον εντοπισμό ρυμουλκού που μετέφερε τεράστια ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης και την κατάσχεση των ναρκωτικών ουσιών, που ξεπερνούν τους 6 τόνους, δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, από το Λιμενικό Σώμα. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης σκάφος του Λιμενικού, σε συνεργασία με αεροσκάφος της Frontex, εντόπισε το ρυμουλκό, και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ρεσάλτο από εκπαιδευμένους βατραχανθρώπους για την ακινητοποίησή του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού, που έδωσε στην δημοσιότητα και το οπτικοακουστικό υλικό, «στο πλαίσιο εφαρμογής των κανόνων εμπλοκής για την ακινητοποίηση του ρυμουλκού, κρίθηκε απαραίτητη η εκτέλεση προειδοποιητικών βολών, διότι το πλήρωμα του ύποπτου σκάφους δεν υπάκουε στις δοθείσες εντολές».

Οι βατραχάνθρωποι ακινητοποίησαν τα έξι μέλη του πληρώματος, όλοι συριακής υπηκοότητας, και το σκάφος οδηγήθηκε στην Αγία Γαλήνη Κρήτης, για ενδελεχή έρευνα, που συνεχίζεται έως τώρα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, στην οποία συμμετείχε και αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, διαπιστώθηκε πως το ρυμουλκό μετέφερε έξι τόνους, εκατόν εβδομήντα επτά κιλά και οκτακόσια γραμμάρια (6.177,800 kg) κατεργασμένης κάνναβης.

Η συγκεκριμένη ποσότητα ήταν συσκευασμένη σε 241 δέματα και αυτά επιμελώς τοποθετημένα σε ειδικές κρύπτες του πλοίου. Η συνολική αξία του φορτίου ανέρχεται περίπου στα 70.000.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ