ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για παράνομη μετάδοση συνδρομητικών καναλιών στο Βόλο

Συλλήψεις για παράνομη μετάδοση συνδρομητικών καναλιών στο Βόλο
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τρεις συλλήψεις για παράνομη διανομή σήματος συνδρομητικών καναλιών πραγματοποιήθηκαν στη Μαγνησία.

Πρόκειται για έναν Έλληνα 26 ετών και δύο Ελληνίδες, 45 και 72 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας και προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και ΜΜΕ. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένας 46χρονος, ο οποίος ζει στο εξωτερικό.

Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η υπόθεση αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος για την πάταξη της «πειρατείας». Αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας, εντόπισαν αρχικά αγγελία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου χρήστης διαφήμιζε και διέθετε παράνομα σε τρίτους, με το αζημίωτο, προστατευόμενα συνδρομητικά κανάλια.

Από τη ψηφιακή και διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τρεις νόμιμες συνδέσεις με συνδρομητικό κανάλι, το περιεχόμενο των οποίων αναμεταδιδόταν παράνομα, έναντι αμοιβής. Όπως διαπιστώθηκε, αυτές οι συνδρομές ανήκαν στους τρεις συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου στα σπίτια τους επιβεβαιώθηκε η παράνομη αναμετάδοση του περιεχομένου των συνδέσεων-συνδρομών, ενώ κατασχέθηκε ψηφιακός δέκτης, τροποποιημένος και προγραμματισμένος, ώστε μέσω αυτού να επιτυγχάνεται η παράνομη θέαση και άλλων συνδρομητικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, τη διαχείριση των συνδέσεων είχε αναλάβει ο 46χρονος, κάτοικος της αλλοδαπής, που διαφεύγει της σύλληψης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ