ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη Καλλιδρομίου: Το κτίριο μετατράπηκε πάλι σε αποθήκη μολότοφ και εμπρηστικών μηχανισμών

Κατάληψη Καλλιδρομίου: Το κτίριο μετατράπηκε πάλι σε αποθήκη μολότοφ και εμπρηστικών μηχανισμών
Φωτογραφία από την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στο κτίριο, πριν από περίπου δύο εβδομάδες Eurokinissi / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Λίγες μόνο ημέρες χρειάστηκαν οι αντιεξουσιαστές για να μετατρέψουν και πάλι το τριώροφοκτίριο της οδού Καλλιδρομίου σε αποθήκη για μολοτοφ και εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., η κατάληψη GARE στα Εξάρχεια αποτελεί και πάλι ένα κτίριο στο οποίο υπάρχουν διάφορα πολεμοφόδια ενώ το χρησιμοποιούν ως ορμητήριο μπαχαλάκηδες.

Στο συγκεκριμένο χώρο είχε κάνει επέμβαση η ΕΛ.ΑΣ. πριν από περίπου δυο εβδομάδες και είχε εντοπίσει εμπρηστικούς μηχανισμούς, καδρόνια και μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό ενώ είχαν συλληφθεί Έλληνες και αλλοδαποί.

Παρόλα αυτά, και ενώ το κτίριο είχε σφραγιστεί και είχε δοθεί σε σύλλογο με παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι ίδιοι αντιεξουσιαστές που είχαν συλληφθεί αλλά ποτέ δεν προφυλακίστηκαν, παραβίασαν και πάλι τη πόρτα, απενεργοποίησαν τον συναγερμό και κατέλαβαν για μια ακόμη φορά το κτίριο, απαγορεύοντας στην ουσία σε μια ευπαθή ομάδα όπως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, να χρησιμοποιήσουν το χώρο.

Μάλιστα, αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι στα επεισόδια της 6 Δεκέμβρη κάποιοι από τους ταραξίες είχαν βρει άσυλο στην συγκεκριμένη κατάληψη και κάποιοι μάλιστα έβγαιναν από το χώρο με διάφορα πολεμοφόδια τα οποία πετούσαν στις αστυνομικές δυνάμεις.

Η ΕΛ.ΑΣ., όταν είχε κάνει την επιχείρηση εκκένωσης της συγκεκριμένης κατάληψης, ανάμεσα στις εμπρηστικές μολότοφ, τα κοντάρια, τα σφυριά και τα μπιτόνια με εκλεκτό υγρό, οι εντόπισαν χάρτες της Αθήνας, κινητά τηλέφωνα ακόμα και συσκευές ενδοεπικοινωνίας.

Επίσης εντόπισαν ένα βιβλιαράκι με εικονίδια για οδηγίες και τίτλο «σαμποτάζ στα συστήματά ελέγχου».

Δίπλα υπήρχαν και αυτοκόλλητες ταινίες στις οποίες έγραφαν «καλικάντζαροι των λεωφορείων» ενώ το ενδιαφέρον των Αρχών κέντρισαν τα usb και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που είχε βρεθεί.

Οι καταληψίες είχαν προσπαθήσει να πετάξουν στις διπλανές ταράτσες τις εμπρηστικές μολότοφ ώστε όταν θα έμπαιναν στο χώρο οι αστυνομικοί να μην τις έβρισκαν και έτσι να απέφευγαν τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος κάτι το οποίο, όμως, δεν γλίτωσαν καθώς στον δεύτερο όροφο προλάβουν να εντοπίσουν μπιτόνια και εύφλεκτο υγρό και κροτίδες μαζί με μεταλλικά σφαιρίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ