ΕΛΛΑΔΑ

Τι βρήκε η αντιτρομοκρατική στο «σχολείο» της οργάνωσης DHKP-C

Τι βρήκε η αντιτρομοκρατική στο «σχολείο» της οργάνωσης DHKP-C
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σε "σχολείο της οργάνωσης" είχαν μετατρέψει οι εννέα Τούρκοι συλληφθέντες το ένα από τα τρία σπίτια στα οποία διέμεναν. Μετά την επέμβαση της αντιτρομοκρατικής, οι αξιωματικοί έχουν στη διάθεσή τους και τους βασικούς κανόνες που ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν οι Τούρκοι, καθώς η καθημερινότητά τους ακολουθούσε στρατιωτική πειθαρχία. 

Το CNN Greece αποκαλύπτει το τετράδιο που περιείχε τις βασικές οδηγίες τις οποίες έπρεπε να ακολουθούν κατά γράμμα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του DHKP-C.

Πρώτος κανόνας: το συνθηματικό για να ανοίγουν την κεντρική είσοδο. Η εντολή ήταν να χτυπούν τρεις φορές και να περιμένουν απάντηση.

Δεύτερος κανόνας: όταν βγαίνουν από το σπίτι, να έχουν πάντα μαζί τους τα χαρτιά παραμονής τους, ώστε αν βρεθούν σε αστυνομικό μπλόκο να τα επιδείξουν για να απεμπλακούν γρήγορα από τους αστυνομικούς πριν εκείνοι υποπτευθούν ότι είναι πλαστά.

Τρίτος κανόνας: το φως στο σπίτι παραμένει αναμμένο μέχρι τις 10 το βράδυ και όλη την υπόλοιπη νύχτα θα μένει ανοιχτή μια λάμπα. Αυτό θα δείχνει στους υπόλοιπους ότι όλα είναι εντάξει και τα πράγματα κυλούν κανονικά.

Τέταρτος κανόνας: την ώρα του στρατιωτικού μαθήματος τα μέλη της οργάνωσης πρέπει να φορούν πουκάμισο και παντελόνι, ενώ πρέπει να έχουν καλυμμένα τα χέρια και τα πόδια τους.

Από τα πιο βασικά κεφαλαία, όμως, ήταν αυτό για τη χρήση του όπλου και τη φύλαξή του.

Οι οδηγίες στρατιωτικού τύπου ήταν σαφείς, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν "το όπλο θα παραμένει πάντα σε ασφαλές σημείο", ενώ ακολουθούν οδηγίες για το πως γίνεται η γέμιση και απογέμιση. Πάντως στις σημειώσεις για το όπλο υπάρχει και η φράση "δεν στρέφουμε ποτέ το όπλο κατά του λαού".

Στην έρευνα της η αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει ένα όπλο κρυμμένο κάτω από τα κεραμίδια της σκεπής, ενώ ανάμεσα στις εκρηκτικές ύλες βρέθηκε και μια αυτοσχέδια ρουκέτα, την οποία είχαν εξολοκλήρου κατασκευάσει Τούρκοι.

Επίσης, μέσα στο "σπίτι στρατηγείο" βρέθηκαν και βολίδες αεροβόλου, κάτι που κάνει τις αρχές να πιστεύουν ότι οι Τούρκοι έκαναν σκοποβολή με αεροβόλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ