ΕΛΛΑΔΑ

Στον ψυχίατρο των φυλακών ο 29χρονος που είχε συλληφθεί για την τρομοκρατική επίθεση στον Παπαδήμο

Στον ψυχίατρο των φυλακών ο 29χρονος που είχε συλληφθεί για την τρομοκρατική επίθεση στον Παπαδήμο

Στην Αθήνα προκειμένου να εξεταστεί από ψυχίατρο μεταφέρθηκε ο 29χρονος που είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική τον περασμένο Οκτώβριο για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να σκοτώσει τον Λουκά Παπαδήμου, με τον παγιδευμένο φάκελο ενώ είχε προσπαθήσει να στείλει τρομοπακέτα και στην Ευρώπη, κάτι που απετράπη μετά τον εντοπισμό τους από τις ελληνικές Αρχές στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Ο 29χρονος βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένος στις φυλακές Λάρισας και από το επιστημονικό προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος, χαρακτηρίζεται επιτακτική η ανάγκη να εξεταστεί άμεσα από ψυχίατρο.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψή τους ο 29χρονος είχε χαρακτηριστεί βασικός «παίκτης» της τρομοκρατίας και εξετάζεται το ενδεχόμενο να σχετίζεται με μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα για τα οποία δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης. Ήδη έχει ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της βόμβας στο σπίτι της Εισαγγελέων Ταστάνη και οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής ερευνούν αν ο 29χρονος σχετίζεται με το συγκεκριμένο χτύπημα. Στο σπίτι που είχε ενοικιάσει και το οποίο είχε μετατρέψει σε γιάφκα βρέθηκαν εκρηκτικά που παραπέμπου σε βόμβα όπως αυτή που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι της Εισαγγελέως.

Την ίδια ώρα οι Αρχές έχουν στα χέρια τους στοιχεία που συνδέουν τον 29χρονο με το μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλα Ρούπα. Οι δύο τους γνωρίζονταν από την εποχή που Επαναστατικός Αγώνας και Πυρήνες είχαν συμμαχήσει και μάλιστα η Ρούπα ετοιμαζόταν με το ελικόπτερο να βγάλει από τη φυλακή τον Μαζιώτη και την ηγετική ομάδα των Πυρήνων. Η Ρούπα φαίνεται να έδωσε στον 29χρονο στοιχεία με τα οποία νοίκιασε τη γιάφκα στην Αχαχνών όπου διέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Εντός του διαμερίσματος βρέθηκαν επίσης σημειώσεις και ετικέτες με τις διευθύνσεις των ατόμων στους οποίους είχαν σταλεί τα παγιδευμένα πακέτα. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύει την σχέση του 29 χρόνου με την αποστολή των τρομοδεμάτων στο εξωτερικό αλλά και στον πρώην πρωθυπουργό. Επίσης βρέθηκαν έτοιμα " σκαμμένα" βιβλία στα οποία θα έμπαιναν εκρηκτικοί μηχανισμοί για να σταλούν ως τρομοδεματα σε ανυποψίαστα θύματα.

Η έρευνα πάντως είναι ακόμα στην αρχή και το λαπ τοπ αλλά και το dna που έχει βρεθεί στη γιάφκα θα οδηγήσει σε νέο κύκλο συλλήψεων το επόμενο διάστημα.

Πάντως οι Αρχές εκτιμούν ότι ο 29χρονος είναι τουλάχιστον δύο χρόνια ενεργό μέλος της τρομοκρατίας. Φαίνεται να είχε αρχίσει πηγαίνοντας σε επισκεπτήρια των μελών της "Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς ". Για ένα μεγάλο διάστημα χάθηκε και βγήκε στην παρανομία αποφεύγοντας πια τις επισκέψεις στις δικαστικές αίθουσες όπου γίνονται οι δίκες της οργάνωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ