ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα θέρμανσης: «Ψαλιδισμένο» κατά 50% - Αυστηρότερα τα κριτήρια

Επίδομα θέρμανσης: «Ψαλιδισμένο» κατά 50% - Αυστηρότερα τα κριτήρια
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«Ψαλιδισμένο» κατά 50%, σε σχέση με πέρυσι, θα είναι το επίδομα θέρμανσης που θα λάβουν φέτος οι δικαιούχοι, οι οποίοι αναμένουν να ανοίξει η σχετική εφαρμογή μέσω της οποίας θα πρέπει να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Η απόφαση από το υπουργείο Οικονομικών για το επίδομα θέρμανσης, με την οποία θα καθορίζονται και τα κριτήρια για την χορήγησή του αναμένεται να εκδοθεί εντός των προσεχών ημερών, γεγονός που θα ανοίξει και τον δρόμο για το άνοιγμα της εφαρμογής για την υποβολή των αιτήσεων.

Οι πληροφορίες για τα κριτήρια αναφέρουν πως είναι αυστηρότερα, εισοδηματικά και περιουσιακά. Η καταβολή της πρώτης δόσης θα γίνει την 1η Ιανουαρίου του 2018, ενώ η δεύτερη τον Ιούνιο του επόμενου έτους.

Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω του Taxisnet για να ενταχθούν στο Μητρώο Δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, όταν ανοίξει η πλατφόρμα.

Η αίτηση θα υποβληθεί στη σχετική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, αφού ο χρήστης εισέλθει στο σύστημα με χρήση των κωδικών πρόσβασης του στο Taxisnet.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ