ΕΛΛΑΔΑ

Τι είναι η «Happy Friday» που θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές Δημοτικού

Τι είναι η «Happy Friday» που θεσπίζει το υπουργείο Παιδείας για τους μαθητές Δημοτικού
ΕUROKINISSI

Επιστροφή στο σχολείο χωρίς τη τσάντα για τους μαθητές του Δημοτικού, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τις οποίες καθιερώνει το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα η καθιέρωση της δράσης «Η τσάντα στο σχολείο» θα «επιτρέπει» στους μαθητές του Δημοτικού να επιστρέφουν στο σπίτι χωρίς τη τσάντα τους, τουλάχιστον μια Παρασκευή τον μήνα. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες θα αποφασίζονται από τον σύλλογο διδασκόντων.

Σε ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δράση δεν αποτελεί συμβολική παρέμβαση αλλά στόχο έχει να ενισχυθεί ο ποιοτικός χρόνος των μαθητών με τις οικογένειές τους αλλά και να δώσει τις δυνατότητες να διευρύνει τις δυνατότητες ενασχόλησής τους με προσωπικά ενδιαφέρονται και δραστηριότητες.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου», τονίζει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει «ελπίζουμε "Η τσάντα στο σχολείο" και στην πράξη να αποδειχθεί ένα παιδαγωγικά χρήσιμο μέτρο, ώστε από την νέα σχολική χρονιά να προχωρήσουμε στην επέκτασή του και σε άλλες μέρες της εβδομάδας στα Ολοήμερα Σχολεία», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ