ΕΛΛΑΔΑ

Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ: Υπάλληλοι και συμμορίες Ρομά πίσω από διαγωνισμούς

Όργιο διαφθοράς στον ΟΣΕ: Υπάλληλοι και συμμορίες Ρομά πίσω από διαγωνισμούς
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑΜΠΟΛΑΡΗ)

Σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΣΕ ήρθε στο φως της δημοσιότητας, με οκτώ υπαλλήλους του Οργανισμού να κατηγορούνται για απευθείας αναθέσεις διαγωνισμών πώλησης σκραπ του ΟΣΕ, με τις αντίστοιχες μίζες σε τρία κυκλώματα Ρομά.

Οι τρεις ομάδες των Ρομά με κοινό διευθυντήριο πετούσαν εκτός διαγωνισμού άλλους ενδιαφερόμενους, καθώς είχαν εσωτερική πληροφόρηση.

Η συναλλαγή Ρομά - υπαλλήλων του ΟΣΕ είχε ξεκινήσει από το 2015. Οι Ρομά έβρισκαν τα μέλη των επιτροπών παραλαβής των αντικειμένων που πλειστηριάζονταν, τους «λάδωναν» και έπαιρναν τους διαγωνισμούς. Τα μέλη των επιτροπών είτε τους έδιναν μεγαλύτερη ποσότητα σε σκραπ ή μικρότερη ώστε να κερδίσουν τη διαφορά σε μαύρο χρήμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ είχαν λάβει ο κάθε ένας από 15.000 έως 25.000 ευρώ σε μίζες, ενώ συνολικά και οι 8 είχαν λάβει 100.000 ευρώ.

Τα χρήματα της επιχείρησης των Ρομά κατέληγαν σε βουλγαρικές τράπεζες απ' όπου πληρώνονταν και οι υπάλληλοι του ΟΣΕ. Είναι ενδεικτικό ότι στα σπίτια των υπαλλήλων βρέθηκαν δεσμίδες χρημάτων με ταινίες από βουλγαρικές τράπεζες.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι οχτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ και 11 Ρομά.

Σε λίγες ώρες θα γίνει επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ