ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα αλληλεγγύης νέων ανέργων: Μέχρι την Τετάρτη η προθεσμία για επικαιροποίηση

Επίδομα αλληλεγγύης νέων ανέργων: Μέχρι την Τετάρτη η προθεσμία για επικαιροποίηση
EUROKINISSI

Στην επικαιροποίηση των στοιχείων τους στην εφαρμογή που ήδη λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι την Τετάρτη οι άνεργοι ηλικίας 18-24 ετών, προκειμένου να δουν να πιστώνεται στον λογαριασμό τους το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Ειδικότερα, οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι θα πρέπει να μπουν στην εφαρμογή που ήδη λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) είτε για την επικαιροποίηση είτε για τη δήλωση του τραπεζικού του λογαριασμού (ΙΒΑΝ) και των στοιχείων επικοινωνίας.

Στην αρχική σελίδα του ΟΑΕΔ θα πρέπει να πατήσουν πάνω στο pop-up μήνυμα που εμφανίζεται για την επικαιροποίηση των στοιχείων.

Προϋπόθεση είναι ο άνεργος να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ από την 31η Οκτωβρίου 2017 και να παραμένει άνεργος έως σήμερα.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.

Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Όσοι δεν έχουν λογαριασμό σε τράπεζα ήδη ή δεν είναι συνδικαιούχοι με τους γονείς τους θα πρέπει να ανοίξουν ένα λογαριασμό σε οποιαδήποτε τράπεζα.

Όπως δήλωσε στον Ant1 η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, ο ΟΑΕΔ διενεργεί και προγράμματα απασχόλησης απαντώντας έτσι στην κριτική ότι αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πάνε για προγράμματα απασχόλησης.

Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι αυτή η συγκεκριμένη κατηγορία νέων θεωρήθηκε ότι δεν έχει πρόσβαση σε καμία παροχή ενώ πρόκειται για νέους που δεν έχουν οικονομική αυτονομία. Επιπλέον έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και επίσης όταν ανεξαρτητοποιούνται έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ