ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια και αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς (pics)

Επεισόδια και αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς στην Αθήνα αλλά και άλλες περιοχές της χώρας, την ώρα που πολιτικές φωνές εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους. Την ίδια ώρα το μεσημέρι της Τετάρτης, η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία που προβλέπει αυταπάγγελτη δίωξη σε όσους επιτίθενται σε συμβολαιογράφους που διενεργούν πλειστηριασμούς.

Το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, με διαδηλωτές να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ που προσπαθούσαν να τους κρατήσουν μακριά από το κτίριο.

Την ίδια ώρα, για να τους απωθήσουν, οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στην εν λόγω διαμαρτυρία έδωσε το «παρών» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ανέφερε ότι με την τροπολογία αυτή «η Ελλάδα γυρίζει στους πιο σκοτεινούς χρόνους».

18874546 copy


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ θέλουν να γεμίσουν τις φυλακές με πολιτικούς κρατούμενους πλέον. Θέλουν να επαναφέρουν με τον χειρότερο τρόπο τις πολιτικές διώξεις και φυλακίσεις» είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται να τους περάσει». Ισχυρίστηκε δε, ότι οι πλειστηριασμοί θα «ανατρέψουν την κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και ανάρτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο Facebook.

«Το Συμβούλιο της Επικράτειας δεν χορήγησε προσωρινή αναστολή των πλειστηριασμών. Πανικόβλητη η Κυβέρνηση και ο υπόδικος και επίορκος Πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Γ. Ρούσκας αναβάλλουν από μόνοι τους πλειστηριασμούς από τράπεζες κ δημόσιο στα Ειρηνοδικεία» γράφει.

Την ίδια ώρα, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει ότι «συνεχίζουν τους παράνομους ηλεκτρονικούς και τακτικούς πλειστηριασμούς και ψάχνουν τρόπο για να τους νομιμοποιήσουν».

«Με καταστολή κι εκπρόθεσμες τροπολογίες ποινικοποίησης της υπεράσπισης των σπιτιών των απλών ανθρώπων. Η συμβολαιογράφος Έλενα Καραγεωργοπούλου, που εκπροσωπώ νομικά, συνεχίζει τον αγώνα» συμπληρώνει η κ. Κωνσταντοπούλου, που προχωρά παράλληλα και σε κάλεσμα για αύριο το μεσημέρι έξω από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Διαμαρτυρία στην Πάτρα, ο Ρουβίκωνας στο Αγρίνιο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών πραγματοποιήθηκαν σήμερα από μέλη συλλογικοτήτων και στην Πάτρα.

Στην Πάτρα, η συγκέντρωση έγινε έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, καθώς και έξω από το κτίριο που στεγάζεται ο σύλλογος των συμβολαιογράφων, χωρίς όμως να δημιουργηθούν απρόοπτα. Στο Αγρίνιο, η συγκέντρωση έγινε έξω από τα δικαστήρια και ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ όπως ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στο μεταξύ, μέλη του «Ρουβίκωνα» πήγαν στην ΔΟΥ Αγρινίου και συγκεκριμένα στο γραφείο του διευθυντή, και όπως αναγράφηκε σε ανάρτηση που έγινε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η παρέμβαση έγινε «για την υπόθεση κατάσχεσης σπιτιού ενός ανέργου-κατοίκου του Αγρινίου, για το ποσό των 1.319 ευρώ».Έπειτα από λίγη ώρα, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» αποχώρησαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ