ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο «δράκος» των Αμπελοκήπων (pics&vids)

Αυτός είναι ο «δράκος» των Αμπελοκήπων (pics&vids)
eurokinissi/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Στη δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, καθώς και βίντεο από τη δράση του 25χρονου «δράκου» των Αμπελοκήπων, ο οποίος είχε επιτεθεί  σε επτά κοπέλες μέσα σε ένα μήνα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ΣΤΑΜΟ Αναστάσιο-Θεοδόσιο του Ιωάννη και της Αικατερίνης, γεννηθέντα την 22-2-1992 στην Αθήνα. Η δημοσιοποίηση των στοιχείων του γίνεται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο 25χρονος συνελήφθη τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου στην περιοχή των Αμπελοκήπων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων, κατηγορούμενος για βιασμούς κατ' εξακολούθηση και απόπειρα βιασμού.

drakos

Στην κυνική ομολογία του είχε αναφέρει πως δεν επρόκειτο για βιασμό, αλλά σεξουαλική παρενόχληση. «Για καφρίλα το έκανα. Ξεκίνησε για πλάκα. Δεν ήταν βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση ήταν. Μου άρεσαν οι ωραίες γυναίκες και δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό σε ό,τι έκανα», είπε χαρακτηριστικά στην ομολογία του.

drakos 2

Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του όταν βρέθηκε μπροστά σε ένα από τα θύματά του. Εκτός από τους Αμπελοκήπους είχε χτυπήσει στου Ζωγράφου και στο Σύνταγμα.

Καρέ-καρέ η δράση του «δράκου» των Αμπελοκήπων (vid)

Αρχικά αρνιόταν τα πάντα λέγοντας χαρακτηριστικά: «γιατί να επιτεθώ σε γυναίκες έχω κοπέλα. Επίσης έχω μια αδελφή και θα σκότωνε όποιον τολμούσε να την πειράξει».

Το αποκλειστικό βίντεο του CNN Greece με τον "δράκο" των Αμπελοκήπων:

Την υπόθεση χειρίστηκε η γυναίκα διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελόκηπων, η οποία παρατήρησε από την πρώτη στιγμή ότι σε όλες τις επιθέσεις ο δράστης φορούσε λευκά παπούτσια ενώ είχε και ένα ιδιαίτερο βάδισμα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του κατηγορούμενου και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-7473244 του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ