ΕΛΛΑΔΑ

Βόμβα στο Εφετείο: Από κινητά «σκιές» έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα των τρομοκρατών

Βόμβα στο Εφετείο: Από κινητά «σκιές» έγιναν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα των τρομοκρατών
ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Δυο κινητά τηλέφωνα, και όχι καρτοθαλάμους, χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες που χτύπησαν το Εφετείο Αθηνών για να κάνουν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και να δώσουν το χρονικό περιθώριο που ήταν προγραμματισμένη να σκάσει η βόμβα.

H μέχρι τώρα έρευνα αποκάλυψε ότι τα κινητά ενεργοποιήθηκαν λίγα λεπτά πριν γίνει η πρώτη κλήση τους και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το Εφετείο.

Όπως ήταν φυσικό, πρόκειται για κινητά «σκιές» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο γι' αυτές τις δυο κλήσεις και αμέσως μετά καταστράφηκαν. Οι τρομοκράτες ήταν μάλιστα τόσο σίγουροι για τις κινήσεις που έπρεπε να κάνουν και να εξαφανίσουν τα ίχνη των κινητών τηλεφώνων που δεν τους ενόχλησε καθόλου το γεγονός ότι το νούμερο του ενός τηλεφώνου βγήκε κανονικά στην αναγνώριση κλήσεων που διέθεσε το ένα από τα δυο τηλεφωνικά κέντρα των δημοσιογραφικών μέσων που απευθύνθηκαν για να προειδοποιήσουν για τη βόμβα.

Βόμβα στο Εφετείο: Τι είπε ο αστυνομικός που είδε τους τρομοκράτες (pics)

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο από καταστήματα της γύρω περιοχής στα οποία έχει καταγραφεί η πορεία του αυτοκινήτου με τους τρομοκράτες πριν καταλήξουν στα Εξάρχεια και του βάλουν φωτιά.

Πάντως, στελέχη της Κατεχάκη στέκονται σε δυο σοβαρά σημεία. Το πρώτο ότι αν πίσω από την επίθεση βρίσκεται η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», τότε είναι βέβαιο ότι διαθέτει γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, και δεύτερον ότι έχει ενισχύσει το οπλοστάσιο της με καινούργια όπλα, καθώς το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να πυροβολήσουν το φρουρό του Εφετείου είναι «καθαρό».

Επίθεση στο Εφετείο: Τι έδειξε η βαλλιστική στον κάλυκα που βρέθηκε στο σημείο

Αναλυτές επίσης εκτιμούν ότι η επίθεση αυτή οργανώθηκε και εκτελέστηκε από «παλιά και βαριά» μέλη της οργάνωσης. Από άτομα δηλαδή που είναι στην τρομοκρατική οργάνωση από την ημέρα που δημιουργήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ