Θετικά τα στοιχεία για τις αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα
Πηγή: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ φωτογραφία αρχειου

Οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα εξακολουθούν να παρουσιάζουν μια καλή εικόνα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία. Μάλιστα, οι αφίξεις πλέον δεν περιορίζονται μόνο στις υψηλές τουριστικές περιόδους, αφού παρατηρείται άμβλυνση της εποχικότητας, γεγονός που αποπνέει αισιοδοξία σε όσους ασχολούνται με τον τουριστικό τομέα στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με το μηνιαίο στατιστικό δελτίο του ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, του InSETE, στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας καταγράφηκε τον Νοέμβριο αύξηση των διεθνών αφίξεων +6,2% (+8,6% από την αρχή του έτους). Σημειώνεται ότι η αύξηση στα περιφερειακά αεροδρόμια ανήλθε στο +7,3% και στην Αθήνα στο +5,8% (από την αρχή του έτους στο +9,6% και στο +5,8% αντίστοιχα).

Επίσης, εκτός από την μεγαλύτερη αύξηση στις αφίξεις στα περιφερειακά αεροδρόμια σε σχέση με την Αθήνα, παρατηρείται και άμβλυνση της εποχικότητας αφού οι αυξήσεις κατά τους μήνες Απρίλιο (+28,7%), Μάιο (+6,6%), Ιούνιο (+10,9%), Σεπτέμβριο (+8,6%), Οκτώβριο (+15,2%) και Νοέμβριο (+6,2%), ήταν (σημαντικά) υψηλότερες από τους μήνες αιχμής Ιούλιο (+5,7%) και Αύγουστο (+5,9%).

Σε ό,τι αφορά τέλος τις διεθνείς οδικές αφίξεις τον Νοέμβριο, αυτές παρουσίασαν κάμψη 7,0%, αλλά κινούνται σε θετικό πρόσημο σε ετήσια βάση, αφού παραμένει υψηλή η αύξησή τους (+7,6%) από την αρχή του έτους.


Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει δικαστήριο σήμερα για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ώρα της Γης: Η Ελλάδα σβήνει τα φώτα το Σάββατο

DW: Παράταση στους ελέγχους πτήσεων από Ελλάδα σκέφτεται το Βερολίνο

Creative Greece Awards: Ετήσιο forum επιχειρηματικής αριστείας για την Ελλάδα της εξωστρέφειας