ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Σήμερα απολογείται ο 34χρονος πατροκτόνος

Κρήτη: Σήμερα απολογείται ο 34χρονος πατροκτόνος
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου θα βρεθεί την Παρασκευή ο 34χρονος που κατηγορείται ότι το βράδυ των Χριστουγέννων, έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια τον πατέρα του, στη Φορτέτσα.

Ο 34χρονος επρόκειτο να απολογηθεί την περασμένη Τετάρτη αλλά ζήτησε και πήρε προθεσμία, προκειμένου ο συνήγορος υπεράσπισης που του διόρισαν αυτεπάγγελτα οι δικαστικές Αρχές, να προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι ο φερόμενος ως πατροκτόνος, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του, υποστηρίζοντας, ωστόσο, πως έχει κενά μνήμης λόγω μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ - που, όπως είπε, του προκαλεί βίαιη συμπεριφορά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο γιος επισκέφτηκε τον πατέρα του στο σπίτι, με τους δυο άνδρες να διασκεδάζουν και να πίνουν παρέα με ακόμη ένα άτομο του φιλικού τους περιβάλλοντος.

Όμως όταν ο επισκέπτης έφυγε και έμειναν οι δυο τους, ξέσπασε άγριος καυγάς μεταξύ τους. Αιτία του καυγά, όπως υποστηρίζει ο δράστης, στάθηκε το ότι ο πατέρας τον χτυπούσε όταν ήταν μικρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ