ΕΛΛΑΔΑ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Αυτή την ώρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντάται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Η συνάντηση τους είχε οριστεί για τις 12:30 στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα στην ομιλία του στη Διεθνή Διάσκεψη με θέμα "Θρησκευτικός Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή", ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε πως:

"Η αρμονική και μακρά συνύπαρξη των μονοθεϊστικών θρησκειών στη Μέση Ανατολή, μέσα στους αιώνες, αποδεικνύει ότι μπορούν να ξεπεραστούν τα προβλήματα".

Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στα χρόνια που βιώνουμε ατυχείς καταστάσεις, μέσω της τραγικής στρέβλωσης του Ισλάμ από ριζοσπαστικές τρομοκρατικές δυνάμεις.

"Στο όνομα του Θεού διαπράττουν τρομερά εγκλήματα", υπογράμμισε ο προκαθήμενος του Οικουμενικού Θρόνου.

Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη, όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες να δημιουργήσουν πλαίσιο διαχείρισης θρησκευτικής κρίσης, ενώ απηύθυνε παράκληση προς τους θρησκευτικούς ηγέτες της Μέσης Ανατολής να εμπλακούν στον διάλογο.

Η Διεθνής Διάσκεψη με θέμα "Θρησκευτικός Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή",διεξάγεται στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών, παρουσία εκκλησιαστικών, πολιτικών και επιστημονικών προσωπικοτήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ