Κλειστά και σήμερα τα καταστήματα - Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις
Πηγή: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Από την Τετάρτη 3/01/2018 ανοίγουν ξανά τα καταστήματα και επανέρχεται το κανονικό ωράριο λειτουργίας τους, ενώ κάποιες μεγάλες εμπορικές αλυσίδες έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστές και στις 6 Ιανουαρίου, στην εορτή των Θεοφανείων. 

Διαβάστε επίσης

Σημειώνεται πως από τις 8 Ιανουαρίου ξεκινούν και οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και 28 Φεβρουαρίου. Παράλληλα θα υπάρξουν και Κυριακές που τα καταστήματα θα είναι ανοικτά για να μπορέσουν να κάνουν τις αγορές τους οι καταναλωτές.

Πάντως, θετικά κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Υπήρξαν, ωστόσο, διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών, και είδους προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, συνολικά η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5- 6%, ενώ πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο», όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.


Διαβάστε επίσης

Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα

Πολυτελές κατάστημα ξηλώνει το άγαλμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Χιλιάδες επισκέπτες από την Τουρκία στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εορτών