ΕΛΛΑΔΑ

Στα λευκά ντύθηκε η δυτική Μακεδονία (pics&vids)

Στα λευκά ντύθηκε η δυτική Μακεδονία (pics&vids)
EUROKINISSI/ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Στα λευκά ντύθηκε η δυτική Μακεδονία από τη χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα και συνεχίζεται αμείωτη έως αυτή την ώρα.

Το πρώτο χιόνι της νέας χρονιάς πέφτει ακόμη και μέσα στις πόλεις, χωρίς όμως να δημιουργεί για την ώρα σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό δίκτυο.

Όμως, η χιονόπτωση γίνεται πιο πυκνή σε μεγαλύτερο υψόμετρο, όπως στο ορεινό Βόιο, τον Πεντάλοφο, το Επταχώρι και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο στον αυχένα της Πίνδου. Επίσης, χιονίζει στα ορεινά Γρεβενά και σε όλα τα χωριά πέριξ του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, στη Φλώρινα και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του χιονοδρομικού κέντρου Πισοδερίου, καθώς και στο Νεστόριο και τα χωριά του Γράμμου στην περιοχή της Καστοριάς.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην ορεινή διάβαση στον δρόμο Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βιτσίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας, ενώ τα οχήματά τους θα πρέπει να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στον Άγιο Αθανάσιο Πέλλας που απέχει 35 χλμ. από την Έδεσσα, η θερμοκρασία έχει πέσει για τα καλά, ενώ το έχει ήδη στρώσει.

Όμορφες φωτογραφίες από την χιονισμένη Εράτυρα του δήμου Βοΐου Κοζάνης

Βίντεο από χιόνι στην Κοζάνη

Βίντεο από τη «λευκή» λαϊκή αγορά της Πτολεμαΐδας

Απαγορευτικό απόπλου από Κυλλήνη

Λόγω ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται από τις 9 το πρωί τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά. Επίσης, δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του υδροπτέρυγου από Βόλο για Σποράδες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα βαθμιαία επικράτηση βόρειων ανέμων στα πελάγη που κατα τόπους θα φθάσουν τα 8 με 9 μποφόρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ