ΕΛΛΑΔΑ

Η χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών θα εξεταστεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ

Η χορήγηση επτά τηλεοπτικών αδειών θα εξεταστεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου προσδιόρισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), Νικόλαος Σακελλαρίου, να συζητηθούν, σε σχηματισμό Ολομέλειας, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών κατά της διαδικασίας χορήγησης των επτά δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών, με τιμή εκκίνησης η οποία έχει καθοριστεί στα 35 εκατ. ευρώ για την κάθε μία άδεια.

Στο ΣτΕ έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΑΝΤ1, Άλφα, Σκάι και Σταρ και ζητούν να «παγώσει» η υπ' αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως και δύο αποφάσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, που αφορούν τις δημοπρατούμενες άδειες παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευροεκπομπής ελεύθερης λήψης, εθνικής εμβέλειας και ενημερωτικού προγράμματος.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των καναλιών κάνουν λόγο για αντισυνταγματικότητα του όλου νομικού πλαισίου χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών και σύγκρουσή του με την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία.

Ο κ. Σακελλαρίου έφερε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών στην Ολομέλεια του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου και όρισε εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο.

Οι αιτήσεις θα συζητηθούν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, στις 10:30, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ