ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις για το «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Αντιδράσεις για το «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση για προσωρινή ανάκληση του ασύλου που είχε χορηγηθεί στον Τούρκο αξιωματικό, με επιστολή 11 πρώην προέδρων δικηγορικών συλλόγων της χώρας να μιλούν για «εύλογα ερωτηματικά» και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες να μιλάει για «παράνομη κράτησή του».

Οι πρώην πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξαπολύουν «βολές» εναντίον της απόφασης του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ενώ παράλληλα κάνει λόγο για «πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα».

«Και αυτό γιατί η πρόεδρος Εφετών του εν λόγω Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών η οποία πριν από λίγα 24ώρα δέχθηκε σε ακρόαση του δικηγόρους του Ελληνικού Δημοσίου και σήμερα εξέδωσε την προσωρινή διαταγή, ήταν παράλληλα πρόεδρος άλλης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου η οποία εξέτασε το αίτημα ασύλου ενός εκ των 8 επιβαινόντων στο στρατιωτικό ελικόπτερο», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Με τη σειρά του, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ισχυρίζεται ότι «δεν προβλέπεται κατά νόμο καμία διαδικασία κράτησης» του Τούρκου αξιωματικού, ο οποίος μεταφέρθηκε νωρίτερα σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Όπως τονίζει, μάλιστα, το Συμβούλιο, η «σύλληψη και η κράτησή του είναι καταφανώς παράνομες και επισύρουν ακόμη και ποινική ευθύνη για όποιον τη διέταξε, καθώς και για όσους έδωσαν τη σχετική εντολή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ