ΕΛΛΑΔΑ

Επίδομα θέρμανσης: Πώς να κάνετε την αίτηση στο Taxisnet

Επίδομα θέρμανσης: Πώς να κάνετε την αίτηση στο Taxisnet
EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ

Μέχρι τις 31/5/2018 έχουν προθεσμία οι καταναλωτές να υποβάλλουν αίτηση για το φετινό επίδομα θέρμανσης στο Taxisnet

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (http://www.aade.gr) και μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν αν θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης, ή αν θα δηλώσουν τα χιλιοστά των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Πώς θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • να συμπληρώσει τον αριθμό παροχής της ΔΕΗ
  • να δηλώσει αν διαμένει σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
  • να δηλώσει αν είναι ιδιοκτήτης ένοικος (συμπληρώνει και τον Α.Φ.Μ του ιδιοκτήτη)
  • να συμπληρώσει τον IBAN λογαριασμό στον οποίο θα πιστωθεί το επίδομα
  • να σημειώσει ότι αποδέχεται τους σχετικούς όρους
  • να υποβάλει την αίτηση

Μετά την υποβολή γίνονται έλεγχοι ορθής συμπλήρωσης της φόρμας και στη συνέχεια ο έλεγχος του δικαιώματος λήψης του επιδόματος. Όταν υπάρχουν λάθη συμπλήρωσης της φόρμας, εμφανίζονται σχετικά μηνύματα και κοκκινίζουν τα πεδία που απαιτούν διόρθωση ή συμπλήρωση.

Στη συνέχεια εμφανίζεται το αποτέλεσμα της αίτησης. Από το συγκεκριμένο περιβάλλον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη των πληρωμών που τον αφορούν. Επιπλέον, δημιουργείται μια εκτυπώσιμη αναφορά, στην οποία αναφέρονται τα στοιχεία της αίτησης και το αποτέλεσμα.

Σε αντίθετη περίπτωση, πλην των σταθερών στοιχείων, εμφανίζονται οι λόγοι απόρριψης.

Οι κωδικοί για την εφαρμογή

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Οι χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης Taxisnet, θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιου εκκαθαριστικού / πράξης προσδιορισμού φόρου Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ