ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έφθασαν οι Αρχές στα ίχνη της ομάδας που έβαζε φωτιές σε στέκια αντιεξουσιαστών

Πώς έφθασαν οι Αρχές στα ίχνη της ομάδας που έβαζε φωτιές σε στέκια αντιεξουσιαστών
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Το κουβάρι για τη σύλληψη των τεσσάρων Ελλήνων, στους οποίους πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί το πρωί της Πέμπτης, άρχισε να ξετυλίγεται μετά την εμπρηστική επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, όπου άγνωστοι το καλοκαίρι επιτέθηκαν με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από πλαστικά μπουκάλια, εύφλεκτο υλικό και κροτίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες εβδομάδες μετά τη δημιουργία του συγκεκριμένου Κοινωνικού Χώρου, ναζιστική ομάδα είχε γράψει συνθήματα στον τοίχο του κτιρίου, όπως «Ο Πειραιάς ανήκει στους εθνικιστές».

Η επίθεση με τους εμπρηστικούς μηχανισμούς είχε γίνει τον Αύγουστο, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι αστυνομικοί μέσα από βιντεοληπτικό υλικό, μαρτυρίες και άλλες πληροφορίες, εξακρίβωσαν την ταυτότητα ατόμων που πήραν μέρος στην επίθεση και έστειλαν τη δικογραφία στην εισαγγελία, όπου βγήκαν τα σχετικά εντάλματα.

Αυτή την ώρα συνεχίζεται η έρευνα της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ομάδα που ανήκει στον ακροδεξιό χώρο και ψάχνουν άλλες περιπτώσεις εμπρησμών και επιθέσεων με τις οποίες να έχουν σχέση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ