ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα κατά του πολυνομοσχεδίου (pics)

Ένταση στα συλλαλητήρια στο Σύνταγμα κατά του πολυνομοσχεδίου (pics)

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα μπροστά από τη Βουλή, όπου πραγματοποιούν απεργιακά συλλαλητήρια ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ και ΠΝΟ. Διαδηλωτές επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ οι άντρες των ΜΑΤ που είναι παραταγμένοι στο σημείο, τους απωθούν. 

Ομάδες άγνωστων ατόμων έριξαν βόμβες μολότοφ, μάρμαρα, μπογιές και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν και λίγο αργότερα, όταν το μπλοκ της ΛΑΕ προσπάθησε να ανέβει από το πλάι της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας, και συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ενώ οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου συνεχίζονται κανονικά αυτήν την ώρα.

Οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους για να δηλώσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή. Πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε και η πορεία της ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Ομονοίας και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στην πλατεία Συντάγματος είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Τα μέλη της ΠΝΟ συγκεντρώθηκαν, με τη σειρά τους, στην Πλατεία Κάνιγγος και σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Ολοκληρώθηκε η πορεία της ΑΔΕΔΥ

Η πορεία της ΑΔΕΔΥ, που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και ολοκληρώθηκε στη Βουλή, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι. Σε αυτήν συμμετείχαν ΟΛΜΕ και άλλες ενώσεις εκπαιδευτικών. Η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει στάση εργασίας σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ