ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Οικονομικών

Βίντεο από την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Οικονομικών
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το μεσημέρι της σημερινής ημέρας η ομάδα Ρουβίκωνα έκανε «ντου» στο υπουργείο Οικονομικών. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, τα μέλη του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν μέχρι την πόρτα του υπουργού και πέταξαν τρικάκια καταγγέλλοντας «τα φοροληστρικά υπουργεία» και κατάφεραν να εξαφανιστούν χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή. 

Σε κείμενό τους που ανέβασαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου σημειώνουν ότι έκαναν την εισβολή, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και τα μέτρα εναντίον των κατώτερων στρωμάτων:

Βρεθήκαμε εδώ(φτάνοντας μέχρι το γραφείο του Υπουργού Τσακαλώτου)-για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση. Απέναντι στην καινούρια φοροληστρική λαίλαπα, στη πρωτοφανή επίθεση του δικαιώματος της απεργίας και της στέγασης, οφείλουμε να αντιπαρατάξουμε πρωτοφανή αντίσταση. Πολύπλευρη και πολυμέτωπη άγρια ταξική πάλη που θα καταστήσει τις βουλές της ανενεργές. Επίθεση σε κάθε ιμάντα που μεταβιβάζει αυτή την απάνθρωπη πολιτική, είτε εκείνοι συνδέονται με τα υψηλότερα των εξουσιαστικών κλιμακίων, είτε με τα χαμηλότερα που καλούνται να διεκπεραιώσουν τη βρώμικη δουλειά, όπως συμβαίνει με τους συμβολαιογράφους που σκέφτονται να συμμετάσχουν στους πλειστηριασμούς.

Ο Ρουβίκωνας στο Υπουργείο Οικονομικών - έφτασαν μέχρι την πόρτα του υπουργού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ