ΕΛΛΑΔΑ

Με κλεμμένη μηχανή οι εκτελεστές του Βασίλη Στεφανάκου

Με κλεμμένη μηχανή οι εκτελεστές του Βασίλη Στεφανάκου
ΑΠΕ -ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Κλεμμένη μηχανή από τον Δεκέμβριο από την περιοχή της Ηλιούπολης χρησιμοποίησαν οι δράστες που εκτέλεσαν με καλάσνικοφ τον Βασίλη Στεφανάκο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα κάτω από το σπίτι του βαρυποινίτη και περίμεναν.

Ο Βασίλης Στεφανάκος κατέβηκε από το διαμέρισμα, άνοιξε την πόρτα και κάθισε στη θέση του οδηγού και δευτερόλεπτα αργότερα τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ οι εκτελεστές. Την ώρα εκείνη μέσα στο σπίτι ήταν η σύζυγός του και ο αδερφός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Βασίλης Στεφανάκος είχε πάντα μαζί του ένα δικό του άτομο που τον προστάτευε, όμως, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί για πιο λόγο τη συγκεκριμένη στιγμή δεν ήταν μαζί του. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό ο βαρυποινίτης να βγήκε για λίγο από το σπίτι και να έπεσε στην ενέδρα των δολοφόνων.

Οι 22 κάλυκες από το καλάσνικοφ θα μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να διαπιστώσουν εάν το συγκεκριμένο όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη ενέργεια στο κοινό Ποινικό και στον πόλεμο των ανθρώπων της νύχτας.

IMG 1165

(Φωτογραφία από το σημείο της εκτέλεσης του Στεφανάκου)

Ποιος ήταν ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος

Ο βαρυποινίτης Βασίλης Στεφανάκος είχε χαρακτηριστεί ως ο αρχηγός της «Greek Mafia» και το όνομά του μεσουρανούσε ανάμεσα στα ονόματα των νονών της νύχτας για τουλάχιστον δυο δεκαετίες.

Φίλος της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, το όνομά του είχε εμπλακεί ακόμα και στην απόπειρα απόδρασης των Πυρήνων από τις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ ακόμα και ο ίδιος δεν δίσταζε να δηλώνει δημόσια τη στενή του φιλία με το ηγετικό μέλος των Πυρήνων Χρήστο Τσάκαλο.

Πριν συλληφθεί εκκρεμούσαν σε βάρος του εντάλματα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε δύο δολοφονίες στο Περιστέρι τον Αύγουστο το 2006, ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί στην απόδραση του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές μαζί με το Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Ιούνιο του 2006 με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό. Παράλληλα, είχαν σχηματιστεί στο παρελθόν σε βάρος του δικογραφίες για σύσταση και συμμορία, εκβιάσεις και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Η τελευταία καταδίκη του ήταν το Δεκέμβρη του 2006 σε 14,5 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση με τους 44 κατηγορούμενους για προστασία και λαθρεμπόριο.

Είχε αποφυλακιστεί στις 12 Αυγούστου του 2016.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ