ΕΛΛΑΔΑ

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα: Αυτά κατασχέθηκαν από τους ακροδεξιούς που συνελήφθησαν

Φωτογραφίες-ντοκουμέντα: Αυτά κατασχέθηκαν από τους ακροδεξιούς που συνελήφθησαν

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα αντικείμενα που κατάσχεσαν οι Αρχές από τα σπίτια των συλληφθέντων για τις επιθέσεις στο αριστερό στέκι «φαβέλα» στον Πειραιά, φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Αμέσως μετά τη σύλληψη των τεσσάρων ατόμων που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο έγιναν έρευνες στα σπίτια τους και βρέθηκαν εντός βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου, αυτοκόλλητα με σβάστικα, σημαία της 21 Απριλίου και γκαζάκια αλλά και διαφόρων ειδών δυναμιτάκια, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Το υλικό και οι φωτογραφίες είναι σε γνώση του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικό ρόλο είχε ένας 26χρονος ο οποίος το τελευταίο διάστημα στρατολόγησε και τα υπόλοιπα μέλη και δημιούργησαν την οργάνωση, με σκοπό να κάνουν επιθέσεις σε άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το CNN Greece, η οργάνωση ετοιμαζόταν να κάνει νέο χτύπημα χρησιμοποιώντας εμπρηστικό μηχανισμό, καθώς οι Αρχές παρακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης και είχαν διαπιστώσει ότι είχαν μπει στη φάση των προπαρασκευαστικών ενεργειών.

4

Το κουβάρι για τη σύλληψη των τεσσάρων Ελλήνων, άρχισε να ξετυλίγεται μετά την εμπρηστική επίθεση στον Κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, όπου άγνωστοι το καλοκαίρι επιτέθηκαν με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς που αποτελούνταν από πλαστικά μπουκάλια, εύφλεκτο υλικό και κροτίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες εβδομάδες μετά τη δημιουργία του συγκεκριμένου Κοινωνικού Χώρου, ναζιστική ομάδα είχε γράψει συνθήματα στον τοίχο του κτιρίου, όπως «Ο Πειραιάς ανήκει στους εθνικιστές».

Η επίθεση με τους εμπρηστικούς μηχανισμούς είχε γίνει τον Αύγουστο, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ