ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών - Τζιπ εισέβαλε σε πλήθος

Ηράκλειο: Συμπλοκή μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών - Τζιπ εισέβαλε σε πλήθος
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πορεία αντιεξουσιαστών διαλύθηκε από τζιπ που επιχείρησε να περάσει με ταχύτητα μέσα από το πλήθος, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Νωρίτερα, είχε σημειωθεί συμπλοκή μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και αντιεξουσιαστών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο cretalive.gr, το μεσημέρι, ήταν σε εξέλιξη στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης πορεία περίπου 100 ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τότε, πολυτελές τζιπ πλησίασε την συγκέντρωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο οδηγός πάτησε το γκάζι κι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα μέσα στον κόσμο, για να περάσει. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στο όχημα διαμαρτυρόμενοι, ενώ και πολίτες που δε συμμετείχαν στην πορεία αποδοκίμαζαν τον οδηγό για την πράξη του, καταγράφοντας και τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος. Δεν σημειώθηκε πάντως κάποιος τραυματισμός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μάρτυρες του περιστατικού έγιναν και αστυνομικοί.

Το περιστατικό αυτό ακολούθησε συμπλοκής που σημειώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας μεταξύ ομάδας της Χρυσής Αυγής και των αντιεξουσιαστών, με τον περιφερειακό σύμβουλο με την Ελληνική Αυγή Κρήτης, Γιώργο Σπυρόπουλο να δέχεται χτυπήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ