ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Η απομάκρυνση πινακίδων που πυροδότησε θεωρίες… συνομωσίας

Κατερίνη: Η απομάκρυνση πινακίδων που πυροδότησε θεωρίες… συνομωσίας
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου)

Η «εξαφάνιση» των πινακίδων στις οποίες αναγράφονταν τα ονόματα των δύο κλάδων της σήραγγας Κατερίνης, «Αλέξανδρος» και «Φίλιππος», «πυροδότησε» νέα σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας, μέσα στο κλίμα της γενικής φρενίτιδας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Οι δύο πινακίδες είχαν τοποθετηθεί πάνω από τις εισόδους και των δύο ρευμάτων της σήραγγας, που κατασκευάστηκε το 2004. Ωστόσο, πριν από μερικούς μήνες απομακρύνθηκαν από τη θέση τους, όμως, η εξαφάνιση των πινακίδων έγινε αντιληπτή πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, και το θέμα πήρε γρήγορα διαστάσεις.

«Προβληματισμό προκάλεσε σε πολλούς συμπολίτες μας η εικόνα των δύο τούνελ στην Κατερίνη, όπου είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες με τα ονόματα που τους είχαν δοθεί “Φίλιππος” και “Αλέξανδρος”», αναφέρει δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας. «Σε επικοινωνία με υπαλλήλους της εταιρείας, μού είπαν ότι οι λόγοι δεν ήταν για εργασίες συντήρησης ή κάτι τέτοιο, αλλά ξαφνικά ήρθε μια εντολή από τα κεντρικά οι ταμπέλες να κατέβουν», αναφέρει επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύει άλλη τοπική εφημερίδα σε θέμα με τίτλο: «Τι συμβαίνει;;;».

Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε, η κοινοπραξία αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ο πραγματικός λόγος για την αφαίρεση των πινακίδων.

Σε απάντηση των διαφόρων δημοσιευμάτων σχετικά με την απομάκρυνση των πληροφοριακών πινακίδων της σήραγγας Κατερίνης η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ενημερώνει ότι: Οι εν λόγω πινακίδες (με τα ονόματα των σηράγγων Αλέξανδρος και Φίλιππος) απομακρύνθηκαν από τα μέτωπα της σήραγγας στα πλαίσια της αναβάθμισης της πληροφοριακής σήμανσης του αυτοκινητοδρόμου Μαλλιακός-Κλειδί, το οποίο και αποτελεί συμβασιακή μας υποχρέωση. Νέες πινακίδες πρόκειται να τοποθετηθούν σύντομα σύμφωνες με τις προδιαγραφές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ