ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ρουβίκωνας παίρνει επίσημα θέση για το συλλαλητήριο: «Αν οι φασίστες έρθουν, θα πολεμήσουμε»

Ο Ρουβίκωνας παίρνει επίσημα θέση για το συλλαλητήριο: «Αν οι φασίστες έρθουν, θα πολεμήσουμε»
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Θέση για το συλλαλητήριο παίρνει και επίσημα ο «Ρουβίκωνας», που σε ανάρτησή του σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρει ότι τα μέλη της οργάνωσης θα αναλάβουν την περιφρούρηση στο αναρχικό στέκι Δίστομο και θα «περιφρουρήσουν την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα», λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά πως «αν οι φασίστες έρθουν, θα πολεμήσουμε».

Σε μια μακροσκελή ανάρτηση, τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν επίσης ότι «την “τη μέρα της δόξας” για την ακροδεξιά εμείς αυτό το καρφί στο μάτι της που λέγεται Άγιος Παντελεήμονας θα το σπρώξουμε ακόμη βαθύτερα».

«Σύσσωμη η συλλογικότητά μας όσο και αποφασισμένη θα σταθεί δίπλα στους συντρόφους του Διστόμου και καλεί όποιον και όποιαν θεωρεί ως κυρίαρχη την ανάγκη ανοιχτής προστασίας ενός από τα νικηφόρα μέτωπα του αντιφασιστικού αγώνα της προηγούμενης περιόδου, να έρθει και να στηρίξει. Πρέπει όμως να ξέρει ότι η παρουσία εκεί έχει έναν σκοπό: αν οι φασίστες έρθουν θα πολεμήσουμε» αναφέρει το κείμενο, και συνεχίζει: «Όσο μακριά κι αν χρειαστεί να φτάσουμε. Ούτε κομπάζουμε, ούτε λέμε απειλές στον αέρα. Θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, θα κάνουμε τα πάντα. Κι εκτός από το να το ξέρουν αυτό όσοι/ες θέλουν να στηρίξουν συμβουλεύουμε τον φασισμό να το λάβει υπόψη του κι αυτός: αν δεν θέλετε να ματώσετε σοβαρά φασίστες, καλύτερα ξεχάστε την ιδέα του Άγιου Παντελεήμονα. Ξεχάστε την ιδέα να πατήσετε πόδι σε απελευθερωμένους χώρους, σε καταλήψεις, στέκια, σε αντιφασιστικά εδάφη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ