ΕΛΛΑΔΑ

Απετράπη προβοκάτσια με ακροδεξιά σφραγίδα στα Ίμια - σε συναγερμό οι Αρχές ασφαλείας

Απετράπη προβοκάτσια με ακροδεξιά σφραγίδα στα Ίμια - σε συναγερμό οι Αρχές ασφαλείας

Μια περίεργη υπόθεση με ακροδεξιά σφραγίδα έρχεται να επιβαρύνει κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα λίγο πριν από το συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό και να σημάνει συναγερμό στις ελληνικές Αρχές ασφαλείας.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης αυτής βρίσκεται χαμηλόβαθμος υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, επικεφαλής της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ανακατάληψη» και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής το 2014 με τη Χρυσή Αυγή, ο οποίος -όπως ο ίδιος με βίντεο στο YouTube και το Facebook ανακοίνωσε με λεπτομέρειες- πήγε στην Κάλυμνο και προσπάθησε να βρει πλωτό μέσο για μεταβεί στα Ίμια.

Οι τοπικές αστυνομικές και λιμενικές Αρχές -όπως και πάλι ο ίδιος λέει και δείχνει με φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- απέτρεψαν τα σχέδιά του, ακυρώνοντας ταυτοχρόνως μια επικίνδυνη προβοκάτσια που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, η οποία όλο και κλιμακώνει εσχάτως την ένταση σε σχέση με την Ελλάδα.

Μόλις χθες ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, απειλούσε ότι θα σπάσει χέρια και πόδια όποιου υπουργού ακόμη και του πρωθυπουργού αν ανέβουν στα Ίμια και διακήρυττε πως η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Άγκυρας και θα είναι χειρότερη από εκείνη που εκδηλώνεται τώρα κατά των Κούρδων στο Αφρίν της Συρίας.

Όσο για τον υπάλληλο του Υπουργείου Εξωτερικών που προσπάθησε να πάει στα Ίμια, δίνει τώρα ραντεβού στο συλληλητήριο της Κυριακής και αναρτά φωτογραφία με κρεμάλα στη σελίδα του στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ