ΕΛΛΑΔΑ

Προσποιούνταν τους αστυνομικούς και εξαπατούσαν πολίτες στην Πάτρα

Προσποιούνταν τους αστυνομικούς και εξαπατούσαν πολίτες στην Πάτρα
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στις 23 φθάνουν οι υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, μετά την σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 52 και 28 ετών αντίστοιχα, ενώ για τις ίδιες υποθέσεις αναζητούνται τρεις άνδρες και δυο γυναίκες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας προσποιούνταν τους αστυνομικούς, προκειμένου να εξαπατούν πολίτες χρησιμοποιώντας το πρόσχημα της δήθεν εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό παιδιού.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο, ανέρχεται στα 56.000 ευρώ.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, ο 52χρονος και ο 28χρονος συνελήφθησαν στο πλαίσιο επιχείρησης της Ασφάλειας Πατρών λίγη ώρα προτού παραλάβουν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ από γυναίκα, στην οποία είχαν τηλεφωνήσει επικαλούμενοι την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος, όπου εμπλεκόταν συγγενικό της πρόσωπο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έκαναν οι αστυνομικοί , προέκυψε ότι οι δύο δράστες, μαζί με τους συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν διαπράξει τους τελευταίους δύο μήνες 23 περιπτώσεις απάτης, σε βάρος πολιτών στην περιοχή της Πάτρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ