ΕΛΛΑΔΑ

Κατάληψη από μέλη του Ρουβίκωνα στο ιταλικό προξενείο της Αθήνας

Κατάληψη από μέλη του Ρουβίκωνα στο ιταλικό προξενείο της Αθήνας
CNN Greece

Προσήχθησαν από την Αστυνομία στη ΓΑΔΑ, τα μέλη του "Ρουβίκωνα" τα οποία είχαν εισβάλλει στο προξενικο γραφείο της Ιταλίας στην Π. Ιωακείμ, στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα μέλη του «Ρουβίκωνα» κινήθηκαν συντεταγμένα, εισέβαλαν στο γραφείο του Ιταλικού Προξενείου, το απόγευμα της Δευτέρας (30/11) και προχώρησαν σε κατάληψη, καθώς αντιδρούν στο αίτημα έκδοσης πέντε αντιεξουσιαστών, στην Ιταλία.

Οι πέντε νεαροί αντιεξουσιαστές, μετά τις απολογίες τους, είχαν αφεθεί ελεύθεροι, με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής διαμονής τους, και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ενώ εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για να αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτό ή όχι το αίτημα έκδοσης των Ιταλικών Αρχών.

Οι Έλληνες αντιεξουσιαστές, κατηγορούνται για συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια, στη διάρκεια της αντιδιαδήλωσης «Νo Expο», κατά της διεθνούς έκθεσης τροφίμων «Expo Milano 2015», την Πρωτομαγιά. Στα βίαια επεισόδια που ακολούθησαν, κουκουλοφόροι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και προκάλεσαν καταστροφές, στο κέντρο του Μιλάνο.

Ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Μαουρίτσιο Ρομανέλι, σύμφωνα με την «Corriere della Sera», είχε εκδώσει διάταξη υποχρεωτικής λήψης DNA για τους προσαχθέντες- μεταξύ των οποίων και οι Ελληνες αντιεξουσιαστές- με ταυτοποίηση από δείγματα γενετικού υλικού που είχε εντοπισθεί σε βόμβες μολότοφ, και ρόπαλα, τα οποία είχαν κατασχεθεί από την Ιταλική Αστυνομία, στο χώρο των επεισοδίων.

Με αναφορά σε «πρωτοφανές σήριαλ καταστολής -ημέρα πανελλαδικής απεργίας-» (12/11), σε κείμενο συμπαραστασης το οποίο δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, μέλη της «Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Αγίας Παρασκευής», προχώρησαν στην κατάληψη του Δημαρχειακού Μεγάρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ