ΕΛΛΑΔΑ

Ηλικιωμένος φέρεται να ασελγούσε επί δέκα χρόνια σε ανήλικη στην Κρήτη

Ηλικιωμένος φέρεται να ασελγούσε επί δέκα χρόνια σε ανήλικη στην Κρήτη
REUTERS/Nacho Doce

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης από μια υπόθεση παιδεραστίας στον Άγιο Νικόλαο, κατά την οποία ένας ηλικιωμένος άντρας φέρεται να ασελγούσε κατ’εξακολούθηση σε βάρος ανήλικου κοριτσιού, τα τελευταία δέκα χρόνια.

Όπως μεταδίδει το anatolh.com, δράστης, φέρεται να είναι γνωστό, αξιοσέβαστο πρόσωπο της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου Κρήτης, ο οποίος μάλιστα λόγω της θέσης και της ηλικίας του ήταν υπεράνω υποψίας.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία του κοριτσιού. Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά το κορίτσι αναγκάστηκε από την ηλικία των δέκα ετών να δέχεται τις θωπείες και τις ασελγείς πράξεις του ηλικιωμένου άντρα κάτω από συνθήκες που αναμένεται να ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα.

Η εμμονή μάλιστα του δράστη για την ανήλικη ήταν τόσο μεγάλη που την παρακολουθούσε αλλά και την παρενοχλούσε ακόμη κι έξω από το σχολείο της.

Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το anatolh.com, υπήρξαν αρκετά τέτοια επεισόδια παρενόχλησης και συνέβησαν κωμικοτραγικές καταστάσεις ακόμα και μετά την καταγγελία του παιδιού στην Διεύθυνση του σχολείου.

Μαρτυρίες μάλιστα αναφέρουν ότι μετά την καταγγελία της υπόθεσης, ο ηλικιωμένος δήλωνε αθώος και ζήτησε από τους αρμόδιους του σχολείου αποκατάσταση, ενώ είχε συντάξει και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.

Τα δεδομένα, ωστόσο, ήταν εις βάρος του και η επιμονή του να παρακολουθεί και να παρενοχλεί το κορίτσι, οδήγησε στην εντολή σύλληψης του δράστη, περίπου ένα χρόνο μετά τις πρώτες καταγγελίες και την πρώτη διερεύνηση της υπόθεσης.

Μάλιστα, κάποιες πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος λόγω της ηλικίας του θεωρούσε πως δεν θα μπορούσε ποτέ να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη.

Τελικά, η Εισαγγελία διαπίστωσε πως οι ενδείξεις που υπήρχαν έπρεπε να διερευνηθούν και τον περασμένο Σεπτέμβριο οδηγήθηκε στην Ανακρίτρια όπου ουσιαστικά αποκαλύφθηκαν όλα τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ακολούθησε η προφυλάκισή του εκτός Κρήτης, αφού προηγουμένως δεν κατέβαλλε την χρηματική εγγύηση των 15.000 ευρώ που είχε οριστεί.

Τα παιδιά του έχουν κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την αποφυλάκισή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ