ΕΛΛΑΔΑ

Για συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό η παρέμβαση του Ρουβίκωνα

Για συμπαράσταση στον Παλαιστινιακό λαό η παρέμβαση του Ρουβίκωνα
EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» - Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, έγραφαν τα τρικάκια που πέταξαν πριν λίγο έξω από την Ελληνοαμερικανική Ένωση μέλη της αναρχικής ομάδας.

Λίγο νωρίτερα τα μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν και συνθήματα στον τοίχο και προσπάθησαν να εξαφανιστούν.

Μάλιστα πληροφορίες του CNN Greece αναφέρουν ότι την καταδρομική επίθεση συντόνιζε ηγετικό μέλος του Ρουβίκωνα.

Αμέσως μετά η ομάδα περίπου 30 ατόμων φόρεσαν κουκούλες για να αποφύγουν κάμερες ασφαλείας και εισέβαλαν στη Νομική για να χαθούν τα ίχνη τους.

Το γεγονός ότι μπήκαν στο πανεπιστημιακό άσυλο τους έδωσε τη δυνατότητα, να μην προσαχθούν από τις αστυνομικές δυνάμεις που θα τους εντόπιζαν στην οδό Σόλωνος.

Οι αρχές εκτιμούν ότι κατάφεραν από κάποια άλλη πόρτα της Νομικής Σχολής είτε να βγουν και να εξαφανιστούν, είτε να χαθούν μέσα στο πλήθος των φοιτητών.

Η αναρχική ομάδα έκανε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οποία εξηγεί την παρέμβαση στην Εληνοαμερικανική Ένωση.

«Με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίζουμε να κάνουμε όσα μπορούμε για να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό αλλά και να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας σε ένα κομμάτι της ισραηλινής κοινωνίας που αντιστέκεται στην εθνικοθρησκευτική λαίλαπα και αγωνίζεται για το δίκαιο και την ειρήνη. Θα συνεχίσουμε να "ενοχλούμε" τους υπεύθυνους γι’αυτή την εθνοκάθαρση. Δεν περιμένουμε να πετύχουμε πολλά, δεν μπορούμε όμως και να καθόμαστε άπραγοι σε τέτοια αχρειότητα. Κι αυτό είναι ένα ερώτημα που ο καθένας και η καθεμία πρέπει να απαντήσει και για το Παλαιστινιακό: πως μπορείς να παριστάνεις ότι δεν βλέπεις τι γίνεται;», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ